Pilefestival Vingsted

 

 

Pilefestival Vingsted 2016

20. og 21. august 2016

 

- en aktivitetsfyldt festival for hele familien

 

Flet i naturen

 
 

Pilefestival Vingsted afholdes i weekenden den 20. & 21. august 2016 i den smukke Vejle Ådal midt mellem Vejle og Billund. Festivalen er åben lørdag 10-17 og søndag 10-16.

Rammerne for pilefestivalen er den stemningsfulde historiske jernalderlandsby i Vingsted med lerklinede og stråtækte jernaldergårde. Herudover fyldes festivalpladsen med spændende boder og aktiviteter, masser af aktive håndværkere, og der vil blive masser af muligheder for at prøve kræfter med pil og andre materialer.

 
 

På Pilefestival Vingsted flettes pil og andre historiske håndværk sammen til en levende og inspirerende festival, hvor besøgende selv vil få rig mulighed for at prøve kræfter med egen fingerfærdighed og kreativitet rundt på festivalens mange aktiviteter og små workshops.

Flet i naturen bliver omdrejningpunkt for rigtig mange af aktiviteterne. Der arbejdes også med et skulpturprojekt der skal binde forskellige håndværk sammen, og som samtidig skal kunne illustrere jernaldermiljøet fremover.

 
 

En pilefestival midt i mellem jernalderhusene i Vingsted Historiske Værksted skal naturligvis flettes sammen med stedets historiske rammer og traditioner. Derfor kan man på pilefestivalen også opleve andre historiske håndværk, hvor det er håndens værk med naturens materialer, der bliver præsenteret.

Der vil bl.a. være liv på jernalderlandsbyens smede-, pottemager-, træ- og tekstilværksteder. Jernalderfolket vil skabe liv i de historiske rammer med indslag gennem hele weekenden.

 
 

Vi har store planer om at få aktiveret rigtig mange af landets flettekredse - i Festivalgruppen håber vi at flettekredsene vil bakke op. Der bliver senere taget direkte kontakt til de enkelte flettekredse.

Så sæt kryds i kalenderen ved den 20.-21. august - da bliver Vingsted et mylder af liv, stemning og håndværk.